اختلال حس بویایی در سالمندان

اختلال حس بویایی در سالمندان

یکی از موارد دارای اهمیت در سیستم حسی وجود حس بویایی در سالمندان است این اولین حسی است که از بدو تولد همراه آدمی است، و بسیار اهمیت دارد، و حس چشایی آدمی هم کمی از آن تاثیر می پذیرد.

در مرحله ی اول شاید در مراقبت از سالمند اختلال حس بویاییمهم به نظر نرسد، اما با مرور زمان متوجه می شود که اختلال حس بویایی در سالمندان چه تاثیر زیادی بر زندگی فرد سالمند دارد.

سیستم بویای باعث به وجود آمدن اطلاعات از محیط اطراف برای ما می شود؛ یکی از دلایل وجود اختلال حس بویایی در سالمندان سالخوردگی و کهولت سن است.

 

این اختلال حس بویایی باعث می شود؛ سلامت جسمی، و کیفیت زندگی، ایمن بودن در زندگی ، غذا خوردن و لذت بردن از آن را تحت تاثیر قرار دهد.

اما این موضوع به این جا ختم نمی شود، و این مسایل را فقط در برنمی گیرد؛ بلکه ایمنی فرد سالمند ممکن است به خطر بیافتد.

هر ساله بسیاری از سالمندان که به علت کهولت سن دچار اختلالات بویایی شده اند، در اثر مسمومیت گاز دچار حادثه می شوند. اما، در پرستاری از سالمندان باید به سلامت فیزیکی و کیفیت زندگی سالمند توجه شود.

باید دقت شود که این فرد سالخورده و سالمند چه درکی از بوهای اطراف زندگی دارد. آیا واقعاً حس بویای فرد سالمند فعال است. در صورت اختلال حس بویایی پرستار سالمند هوشیارتر از همیشه به سالمند مورد نظر کمک می کند.

 

التهاب بینی سالمند

التهاب بینی در افراد سالمند به علت سینوزیت، حساسیت، سرما خوردگی، ممکن است به وجود آید؛ در این زمان ها حس بویایی فرد سالمند ممکن است کمی غیر فعال شود.

با افزایش سن، کهولت سن سیستم دفاعی افراد سالمند ضعیف شده است؛ و همین امر باعث افزایش پتانسیل ابتلا به بیماریهای بینی در افراد سالمند می شود. در بعضی از افراد هم به علت تصادفی و یا بیماری خاصی ممکن است این حس بویایی را از دست داده باشند.

به همین خاطر در پرستاری از سالمند باید اطلاعاتی در مورد گذشته فرد و بیماری های خاص سالمند اطلاع از میزان حواس پنج گانه فرد سالخورده داشت.

دو مورد از بیماری هایی که می تواند باعث به وجود آمدن اختلال حس بویایی شود؛ بیماری آلزامیر و پارکینسون با اختلال و از دست دادن حس بویای افراد ارتباط دارد.

به این صورت که تغییرات مغزی و زوال عقلی در بیماری پارکینسون و آلزایمر باعث اختلال حس بویای در فرد بیمار می شود.

برای درمان اختلال حس بویایی در سالمندان یکی از کارهایی که می توان موثر واقع شود، قرار دادن سالمند در معرض انواع بوها و تشخیص بوهای مختلف با بو کردن هر ماده آن ماده را تشخیص بدهد. ولی باید توجه داشت که افراد سالمند را در معرض بوهای تند قرار نگیرند و تا حد امکان از آلاینده های محیطی و آلودگی های شهری به دور باشد.

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
شما هم نظر خود را در مورد این پست به ما بگوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − 6 =