فشارخون در کودکان

فشارخون در کودکان

تهدیداتی که فشار خون بالا میتواند چشم، قلب،کلیه و منجر به کوری، افزایش شیوع سکته های قلبی ومغزی و نارسائی کلیه در کودکان شود را از پای در بیاورد. در این مقاله به بررسی فشارخون در کودکان می پردازیم.

 

فشارخون در کودکان در پرستاری از کودک

چه کودکانی که از فشارخون رنج میبرند؟

کودکان به صورت میانگین ۱ تا ۳ درصد دچار فشار خون بالا میشوند و در مقایسه با افراد بزرگ سال به نسبت این مورد کمتر حس میشود.

فشار خون باید در کودکان به صورت متوسط باشد و بیش از ۵/۱۱  میلی متر جیوه در کودکان ۱-۵ ساله وبیش از ۵/۱۲ میلی لیتر جیوه  در کودکان ۵-۱۰ ساله وبیش از ۵/۱۳  میلی متر جیوه

در کودکان ۱۰- ۱۵ ساله فشار خون گفته میشود

چه دلایلی باعث میشود تا کودکان به فشار خون مبتلا شوند؟

کودکان به طور طبیعی دچار فشارخون بالا نمیشوند مگر آنکه زیمنه بیماری برایش مهیا باشد که این دلایل به چهار دسته اصلی تقسیم بندی میشود.

در بالغین بیش از ۹۰ درصد فشار خون اولیه است ولی در کودکان بیش از ۸۰ درصد ثانویه است و ناشی از یک بیماری زمینه ای است که باید علت آن جستجو شود .

 

علت فشار خون در اطفال به ۴ گروه تقسیم میشود :

۱- یکی از دلایل مهم فشار خون کلیوی است که ۷۵-۸۰ درصد را شامل میشود که ۲۵-۵۰ در صد ناشی از ریفلاکس نفروپاتی است. در آزمایش ادرار کودک، اوره وکرآتینین بالا، ادم واولیگوری  هماچوری ، پروتئینوری ، سیلندر های گلبول قرمز وسفید مشاهده میشود.

۲- فشار خون ناشی از افزایش رنین که حدود ۱۰-۱۵ درصد را شامل میشود شامل کاردیووسکولر  مثل کوآرکتاسیون آئورت و رنووسکولر  که ممکن است تنگی شریان کلیوی یک طرفه یا دوطرفه باشد

۳- فشارخون های ناشی از افزایش آلدسترون که حدود ۳-۵ درصد موارد را تشکیل میدهد . در این گروه آلدوسترون آنها بالا ورنین پلاسما پائین است در C.T. scan  شکم ممکن است هیپرپلازی یا تومر غده فوق کلیوی کشف شود

۴- فشارخون های ناشی از افزایش کاتکولامین ها که حدود ۲-۵ درصد موارد را تشکیل میدهد  در این گروه فشار خون بسیار بالا و بدخیم است شایعترین علل این فشار خون ها جراحی های روی سر وگردن و فئوکروموسیتوم است تشخیص این موارد بر اساس اندازه گیری اپی نفرین ونور اپی نفرین در نمونه خون ناشتا است.

علائم فشارخون در کودکان در پرستاری از کودک چیست؟

سردرد ، تهوع ، استفراغ ، آنسفالوپاتی ، پلی اوری ، شب ادراری ، اشکالات بینائی ، دل درد ، فلج عصب صورتی و خون دماغ .

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
شما هم نظر خود را در مورد این پست به ما بگوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

14 + 6 =