اختلالات روانی سالمندان

اختلالات روانی سالمندان

یکی از اختلالات روانی سالمندان، بیماری افسردگی می باشد. این بیماری بهنگام پرستاری در سالمند، انگیزه و انرژی فرد را کاهش داده و سالمند در اغلب مواقع احساس خستگی می کند. اختلالات روانی سالمندان موجب می شود که سالمند دارای عوارض و احساسات زیر باشد.

 

عوارض اختلالات روانی سالمندان

  • افسردگی
  • اضطراب
  • احساس گناه
  • بی ارزش بودن
  • بی اعتنا بودن نسبت به توانمندی و استعدادهای خود
  • احساس تنهایی
  • بدخلقی

البته دقت کنید منظور از سالمندان، تمامی افرادی نیست که به سن شصت سالگی رسیده اند و نمی توان این موارد را به همه افراد تعمیم داد. پیش بینی سن آغاز دوران سالمندی، کار سختی می باشد. بعضی از افراد این دوران را از ۴۰ سالگی و برخی دیگر ۷۰ سالگی به بعد می دانند. مراحلی که سازمان بهداشت جهانی برای دوران سالمندی مشخص کرده است، از ۶۰ سالگی به بعد می داند و به صورت زیر است:

  1. ۶۰ تا ۶۹ سالگی: سالمندی جوان
  2. ۷۰ تا ۷۹ سالگی: سالخورده
  3. ۸۰ سال به بالا: سالمند کهنسال

یشگیری و درمان اختلالات روانی

پرستاری از سالمند دارای اختلال روانی

بنابراین هنگام پرستاری از سالمند باید سن او و وضعیتش در ساختارهای گوناگون اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و … بررسی شود. زیرا هرکدام دارای مزایا و معایبی می باشد.موقعت سالمند و طرز پرستاری در منزل و رفتار اطرافیان با سالمند، در بروز عوارضی مانند افسردگی، اضطراب، احساس تنهایی و بیهودگی سالمند بسیار موثر است. این عوارض از رایج ترین عوارض اختلالات روانی سالمندان می باشد.

 

احساس تنهای در سالمند

سالمندان در این دوران، احساس می کنند به آخر خط رسیده و حس بیهودگی و سربار بودن دارند. هم چنین ترس از مرگ آن ها را دچار اضطراب و استرس می کند و بر جسم و سلامت آن ها تاثیر منفی می گذارد.در صورتی که سالمندی، وضعیت مالی خوبی نداشته باشد، غم و اندوه او بیشتر شده و حس استقلال خود را از دست می دهد. چنین سالمندانی خلق و خویشان تغییر می کند و در اغلب مواقع، بی حوصله و بدخلق هستند.

پیشگیری و درمان اختلالات روانی سالمندان

برای پیشگیری از اختلالات روانی سالمندان و هم چنین درمان آن ها، باید روحیه سالمند را تقویت کرد و به آن ها این حس القا شود که هنوز هم در قبال خانواده خود مسئولیت دارند. ایجاد هدف برای سالمند، حس بیهودگی را ازبین برده و مسئولیت پذیری وی را افزایش می دهد. در این مواقع، سالمند روی زندگیش مسلط شده و موجب افزایش قدرت تصمیم گیری اش می گردد.این سالمندان شاید در ظاهر ناتوان و پیر شده باشند، اما به سبب کهولت سن، دارای تجربه های ارزشمندی می باشند که می تواند به مشکلات خانواده و جامعه کمک کند.

 

روش های درمان اختلال روانی سالمند

یگی از بهترین راهکارها برای درمان اختلالات روانی سالمندان، مراقبت در منزل از سالمند و زندگی کردن در کنار سایر اعضای خانواده می باشد. سالمندانی که در کنار فرزندان و نوه های خود زندگی می کنند، اغلب روحیه شادتر و جسم قوی تری دارند و کمتر دچار این عوارض و اختلالات می شوند. در چنین مواقعی سالمند حس می کند هنوز هم برای افراد خانواده و جامعه سودمند بوده و می تواند در حل مشکلات  و تصمیم گیری ها به آن ها کمک نماید.

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
شما هم نظر خود را در مورد این پست به ما بگوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 × سه =