پرستاری از سالمند و آرام کردن سالمند

پرستاری از سالمند و آرام کردن سالمند

امروز در خصوص چگونی رفتار با فرد سالمندی که عصبانی است یا آرام کردن سالمند میپردازیم. آنچه که در باور عموم شکل گرفته است نبود استرس و فشار بر روی سالمندان است. و اینکه سالمندان و افراد سالخورده هیچ استرس و نگرانی با خود ندارند، در حالی که این تصور بسیار غلط است.

آرام کردن سالمند

استرس سالمند

سالمندان استرس و نگرانی را دارند. این احساس استرس و نگرانی می تواند به خاطر مسایل گوناگون از قبیل ترس از تنهایی، نبود همسر، مریضی، مشکل های جسمانی و … می تواند باشد.

این مشکل ها اینقدر وسیع و گسترده است؛ که ما در این مقاله راهکارهای برای پرستار سالمند و خانواده سالمند ارائه کردیم. که در جهت آرام کردن فرد سالمند به کار می رود.

بعضی از نشانه های استرس در دوران سالمندی به قرار زیر است:

تپش قلب در سالمندان، وجود مشکلات گوارشی، سردی دست و پا در سالمندان، وجود رطوب در بدن سالمندان، افزایش سرعت تنفس، احساس ضعف در سالمند، سیاهی زیر چشم، دردهای عضلانی و لرزش دست ها، افزایش فشار خون، تهوع، نفخ، یبوست است.

 

آرام کردن سالمند

اولین راهکار برای آرام کردن سالمند این است، که کسی که وظیفه پرستاری از سالمند را در منزل بر عهده دارد بتواند ارتباط کلامی خوبی با سالمند برقرار کند. با او صحبت کند، و بتواند در مورد نگرانی هایی که سالمند به آن فکر می کند؛ آگاهی پیدا کند. از احساسات سالمند با خبر شود. سالمندان با بازگو کردن نگرانی هایشان حالت روحی بهتری پیدا می کنند.

دومین مرحله در پرستاری از سالمند و در پی آن آرام کردن سالمند را در بر دارد. اینکه آنها را در استفاده از وسایل کمکی مثل عینک سمعک عصا کمک و راهنمایی نمایند. آنها را تشویق نمایند شاید در روزهای اول استفاده از این وسایل برای آنها مشکل باشد؛ اما با گذر زمان به این وسایل کمکی عادت می کنند.

یکی از راه های که می توان استرس و فشار روحی ناشی از تنهایی را کاهش داد، در سالمندان این است که آنها را به داشتن رژیم غذایی سالم، و فعالیت ورزشی مناسب، یا شرکت در فعالیت های که روحیه آنها را بهتر می کند و لذت می برند کمک کرد. برنامه ریزی این برنامه های به عهده یک پرستار کارآزموده و پر انرژی است.

 

بهترین راهکار های آرام کردن سالمند

داشتن روابط اجتماعی با اطرافیان در به آرامش رساندن سالمندان تاثیر بسیار زیادی دارد. در هفته یک الی سه روز با آشنایان و اقوام ارتباط داشته باشند، و روابط اجتماعی باعث به آرامش رسیدن سالمند می شود.

این مسایل و راه کارهای عنوان شده می تواند، زمانی که هم در خانه ی خودشان و هم در خانه ی سالمندان هستند؛ صدق کند و به آنها در رسیدن به آرامش کمک کند.

البته از خواب کافی برای سالمند نباید غافل شد. خواب کافی در سالمندان آنها را در رسیدن به آرامش کمک می نماید.

البته علاوه بر موارد گفته شده که می تواند در آرام کردن سالمند موثر باشد تکنیک های زیر هم می تواند به پرستاری از سالمند جهت رساندن سالمند به آرامش کمک نماید:

اولین تکنیک آرامش عضلانی است در این تکنیک سالمند باید عضلات بازو شانه انگشتان پا و دست را به صورت منقبض یا فشرده درآورد؛ و سپس رها کند.

دومین تکنیک تصویر سازی سالمند به صورتی که خود را در حال انجام فعالیت مورد علاقه در محل مورد علاقه در سواحل خزر در قله کوه یا دریاچه ای زیبا تصور کند.

سومین تکنیک ورزش یوگا یکی از موثرترین راه ها برای به آرامش رساندن سالمندان است، هدف این ورزش تمرکز بر روی تنفس صحیح و در نهایت رسیدن به آرامش است.

چهارمین تکنیک استفاده از موسیقی ها و نغمه های آرامش بخش است؛ که می تواند در برطرف کردن استرس و آرام کردن سالمند موثر واقع شود.

استرس در جوان ها و افراد پیر وجود دارد اما تنها تفاوت این استرس منبع آن است اما راه کار های برطرف شدن استرس تقریباً یکی است.

فقط در پرستاری از سالمند این استرس در زمانی که زود تشخیص داده شود و درمان شود اثر به مراتب بهتری می گذارد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۲ رای
شما هم نظر خود را در مورد این پست به ما بگوید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده + 2 =