در این مطلب قصد داریم تا تشخیص و درمان ام اس در کودک – پرستاری از کودک را بررسی نمایییم و به پرستاری در منزل از کودک دارای بیماری ام اس بپردازیم.
در ابتدا باید تعریفی از بیماری ام اس کنیم. ام اس یک اختلال در سیستم بدن است که باعث میشود ایمنی بدن از دست برود.
وقتی کودکی دارایی بیماری ام اس میشود، غلاف عصب در بینشان از بین رفته و باعث بروز علائم ام اس میشود.
این مشکل باعث میشود که عملکرد کودک از بین برود و این مشکل تنها ناشی از تخریف غلاف عصب به وجود میآید.
این رفتار ها و بی نظمی بدن با نشانه هایی نظیر بی نظمی حرکات عصله کودک، مشکل در تحرک کودک، عوارض مختلفی مانند آتاکسی و سایر مشکلات عصبی را به همراه دارد.
این بیماری یه صورت خفیف در کودک ظاهر میشود و در سن نوجوانی به بالا این بیماری افزایش پیدا میکند
در جهان چیزی حودو ۲% تا ۵% در سن کمتر از ۱۶ سالگی به این بیماری مبتلا میشوند. متاسفانه این بیماری در کودکان پیشرونده تر است که گاها منجر به ناتوانی کودک از همان ابتدا شود.
برای جلوگیری از این مشکل باید کودک را سریعا به پزشک انتقال دهید و درمان ام اس در کودک – مراقبت در منزل از کودک زودرس را قبل از مشکلات احتمالی گسترده، انجام دهید.
مقدار شیوع بیماری ام اس در کودکان چقدر است؟
همانطور که گفته شد. این بیماری در کودکی نیز ممکن است شیوع پیدا کند و کودک را درگیر این بیماری کند. این بیماری در سال های اخیر در کشور ما به نسبت سال های قبل بیشتر شده است.
دلیل بیماری ام اس یا MS ناشناخته است و حتی دانشمندان نیز نمیدانند که عوامل بروز این مشکل بیرونی و محیطی است و یا ارثی. اما تحقیقات نشان میدهد شیوع این بیماری در سال های اخیر رشد زیادی داشته است و بسیار این بیماری در کشور نگران کننده میباشد
چگونه بیماری ام اس را تشخیص بدهیم؟
آزمایش های نخاعی، آزمایش بینایی و گوش برای تشخیص بیماری ام اس یا بیماری MS پیشنهاد میشود و میتواند در کمک به تشخیص این بیماری پزشکان را کمک کند.
از نشانه های بیماری MS در کودکان میتوان به تاری دید کودک، اختلال در بدن کودک، ضعف اندام کودک و تشنج اشاره نمود. میتوان این بیماری ها را با انجام MRI بسیار زودتری تشخیص داد
از جمله نشانه های تشخیص به موقع و زود هنگام بیماری ام اس در کودکان به تشنج،ضعف اندام، اختلال در اندام و یا تاری دید می توان اشاره کرد، از جمله کلیدهای تشخیص بیماری MS می باشد که با انجام MRI تایید خواهد شد.
هرچه MRI کیفیت بالاتری داشته باشد،درمانگر زودتر می تواند به نتیجه برسد و در صورتی که تلفیقی از این دو باشد، کمک بیشتری به تشخیص دقیق تر این بیماری خواهد کرد.
اگر این بیماری روند سریعی در تشخیص داشته باشد میتوان ۴۰ تا ۵۰ درصد این بیمار را مهار نمود. متاسفانه در ایران به دلیل کم توجهی به این بیماری توجه کمتری نسبت به این بیماری میشود.
متاسفانه تشخیص این بیماری پس از ۴ یا ۵ سال از گرفتاری کودک با این بیماری صورت میگیرد. به این صورت که زمانی این بیماری تشخیص داده میشود که اثرات خود را کاملا بر روی بدن بیمار گذاشته است و پزشک شروع به وضعیت بیمار میکند.
در چنین مواقعی پلاکت هایی که در مغز بیمار وجود دارد چندین برابر حالت عادی میشود و در آن زمان است که پزشک متوجه بیماری ام اس در کودک میشود.